Световната здравна организация (СЗО) призова за хуманитарна пауза за огъня

...
 Световната здравна организация (СЗО) призова за хуманитарна пауза за огъня
Коментари Харесай

СЗО поиска хуманитарно примирие в Газа за ваксинация срещу детски паралич

 

Световната здравна организация (СЗО) прикани за филантропична пауза за огъня в Ивицата Газа, с цел да бъде предотвратена зараза от полиомиелит (детски паралич).

Израелските военни започнаха да имунизират своите бойци

Това ще разреши на здравните управляващи да имунизират над 650 000 деца под 10-годишна възраст.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш изясни, че сполучливата акция за имунизация ще изисква улеснение на превозването на имунизациите и хладилно съоръжение на всеки стадий.

 37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ) България 1 мин. 37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ)  За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ Съдържание от партньори 4 мин. За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ "  Престрелка с присъединяване на българи в прочут бар на Халкидики Светът 4 мин. Престрелка с присъединяване на българи в прочут бар на Халкидики  Адвокатът на Румен Гайтански: Атаката идва от Делян Пеевски, а задачата е политическа Тази събота и неделя 3 мин. Адвокатът на Румен Гайтански: Атаката идва от Делян Пеевски, а задачата е политическа  Времето в събота: Жеги и местни стихии България 2 мин. Времето в събота: Жеги и местни стихии  Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка Тази сутрин 3 мин. Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка  „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня Тази сутрин 3 мин. „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня  37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ) България 1 мин. 37-годишен мъж е погубен с нож в парк в Бургас (СНИМКИ)  За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ Съдържание от партньори 4 мин. За пета година А1 оказва помощ за повишение на цифровата просветеност на възрастни с „ Интернет за всички: 55+ "  Престрелка с присъединяване на българи в прочут бар на Халкидики Светът 4 мин. Престрелка с присъединяване на българи в прочут бар на Халкидики  Адвокатът на Румен Гайтански: Атаката идва от Делян Пеевски, а задачата е политическа Тази събота и неделя 3 мин. Адвокатът на Румен Гайтански: Атаката идва от Делян Пеевски, а задачата е политическа  Времето в събота: Жеги и местни стихии България 2 мин. Времето в събота: Жеги и местни стихии  Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка Тази сутрин 3 мин. Проф. Кантарджиев: Няма заплаха от зараза от маймунска шарка  „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня Тази сутрин 3 мин. „ Една гора се възвръща за десетки години “: Горски чиновници се борят с огъня

Трябва да се обезпечи безвредното влизане на специалисти по полиомиелит в Ивицата Газа, надеждни интернет и телефонни връзки и други нужни условия.

Полиомиелит е открит в канализацията в провинциите Дейр ал Балах и Хан Юнис в Ивицата Газа, съобщи доктор Хамид Джафари, експерт по болестта в СЗО. Експертът посочи, че е допустимо вирусът да циркулира от септември.

Детският паралич се популяризира основно по фекално-орален път. Силно заразният вирус  може да навлезе в нервната система и да аргументи парализа.

На максимален риск са изложени децата под 5-годишна възраст, изключително бебетата под 2 години, защото акциите за имунизация са прекратени от продължаващия към този момент 10-месеца спор сред Израел и „ Хамас “.

През 2022 година към 91% от децата имат приключена имунизация против детски паралич

Палестинското здравно министерство удостовери през днешния ден първи случай на полиомиелит в Ивицата Газа, където болестта не е записано от 25 години насам. Заразило се е 10-емесечон бебе град Дейр ал Балах.

Междувременно американският президент Джо Байдън съобщи, че договарянията за трайно преустановяване на огъня и освобождение на заложниците от Израел са по-близо до позитивен резултат от всеки път.

Рамката на съглашението е призната

Държавният секретар Антъни Блинкен в понеделник ще бъде в Израел, с цел да беседва с премиера Бенямин Нетаняху, а участниците в договарянията ще продължат диалозите другата седмица в Кайро.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР